Opleiding Sjamanistisch therapeut

Dit is een tweejarige opleiding waarbij wij de technieken, die wij door de tijd geleerd hebben en toepassen, overbrengen.

Het eerste jaar zal in teken staan van de paden van het medicijnwiel volgens het Inca sjamanisme. Deze paden zullen we gezamenlijk gaan bewandelen. We gaan steeds aan de slag met één van de vier windrichtingen. We starten in het Zuiden met het archetype de Slang. Je gaat aan de slag om je verleden los te laten zoals de Slang zijn huid in één keer loslaat. In het Westen staat de Jaguar centraal, die ons de weg toont voorbij onze angsten en de dood. Hier zullen we (weer) leren de vreedzame krijger te zijn. In het noorden zullen we de wijsheid integreren m.b.v. de Kolibrie en onze spirituele afstammingslijn her-inneren. Het laaste pad van het medicijnwiel staat in het teken van de Adelaar en de Condor waarin we leren onze eigen vleugels uit te slaan en het groter plan te zien. Tijdens deze dagen zullen we onze eigen Mesa (krachtbundel) samenstellen door in elk van de 4 verschillende windrichtingen met 3 stenen aan de slag te gaan.Donna Maria Don Mareano Don Alejandro

Tijdens deze opleiding zullen diverse technieken vanuit het Inca Sjamanisme aan bod komen omdat wij daar sterke verbinding mee hebben. Ceremonies en rituelen nemen een belangrijke plaats in binnen het sjamanisme, maar ook binnen ons eigen leven en onze samenleving. Een ceremonie markeert een belangrijke gebeurtenis waarbij rituele handelingen worden uitgevoerd. Tijdens een ceremonie richten we bewust onze aandacht en intentie.

Er worden magische oefeningen en rituelen gedaan om onze intenties te bekrachtigen. Er ontstaat een heilige ruimte, onze perceptie veranderd waardoor inzicht en heling wordt verkregen. Ceremonie is een prachtige manier om je bewustzijn te verhogen en harmonie te scheppen. Daarnaast is het fijn om samen te zijn en te delen. Ook andere technieken en onderwerpen zullen aan bod komen. De technieken waar we mee aan de slag gaan zijn o.a.: regressie, innerlijk kindwerk, kleurenheling, illuminatie, soul retrieval, lower world extracties, destiny retrieval. Daarnaast zullen o.a. ook de volgende onderwerpen de revue passeren: chakra´s, aura, elementalen (elfen, draken en deva´s), planetenzegels en sterrenbeelden.

Tijdens deze tweejarige opleiding zal je veel gelegenheid hebben om tot inzichten te komen, om bewuster te worden en te leven, om ceremonies te integreren in je dagelijks leven, om zware energie te transformeren, om je eigen waarnemingsvermogen verder te ontwikkelen en voldoende gereedschappen aangereikt te krijgen om, desgewenst als therapeut aan de slag te gaan. Wij verwachten dat het een interessante, inspirerende reis wordt met elkaar. Coby en Leo zullen samen deze opleiding verzorgen.

Wil je nog nadere informatie of kennismaken met ons voordat je je inschrijft, maak dat dan bij ons kenbaar en we maken een afspraak.

Praktische informatie:
• Kosten: 1350 euro per jaar, te voldoen in één keer of in 4 termijnen van € 340,–
• Locatie: Centrum Helios te Barendrecht
• Het eerste leerjaar loopt van januari 2015 t/m december 2015
data 2015 • zondag 11 januari • zondag 1 februari • zondag 8 & 29 maart • zondag 19 april • zondag 17 mei • zondag 14 juni • zondag 5 juli ( (data zijn onder voorbehoud van wijzigingen)
• Indien je je inschrijft, schrijf je je in voor het eerste leerjaar en gaat daarmee de verplichtingen aan voor één lesjaar.
• Indien je wilt inschrijven kunnen wij het inschrijfformulier naar je mailen. Je schrijft je dan in voor de opleiding door het inschrijfformulier ingevuld op te sturen naar Centrum Helios, Hulstwede 33, 2993 GL Barendrecht of te mailen naar info@centrumhelios.nl.